با پیشرفت تکنولوژی و صنعت معماری، برج ها و آسمان خراش های بسیار بلند در کشورهای مختلف دنیا ساخته شده است.
این برجهای عظیم با اهداف مخابراتی تجاری و عمدتاً منافع اقتصادی و جذب گردشگر و توریست احداث شده است.
از آن جایی که جذب گردشگر و توریسم به داخل کشور ها یکی از ابزارهای مهم کسب درآمد و ورود ارز به کشورها می باشد، از این رو دولت های مختلف به استفاده از معماری های نوین و ساخت برج های مرتفع با اهداف اقتصادی روی آورده اند.
در این مقاله می خواهیم ۵ برج بلند ایران و دنیا را به شما معرفی کنیم و با آنها بیشتر آشنا شویم.
فهرست مطالب
Toggleبرج الخلیفه دبی
برج الخلیفه در شهر دبی کشور امارات متحده عربی با ۸۲۸ متر ارتفاع بلندترین برج جهان است و دارای ۱۶۳ طبقه می باشد.
این شاهکار معماری با طراحی یک شرکت معماری آمریکایی و با بهره گیری از بهترین معمار های دنیا در سال ۲۰۱۰ پس از مدت ۶ سال، ساخته شد و توانست به صنعت گردشگری و جذب توریست در دبی رونق بیشتری بدهد و گردشگران مختلف از سراسر دنیا را به سمت خود جذب کند.
در ساخت این برج از ترکیب معماری اسلامی و طبیعت صحرا متناسب با دبی استفاده شده است و در پایین سازه آن یک دریاچه مصنوعی ایجاد شده که در شهر کویری دبی بسیار جلب توجه می کند.
برج الخلیفه دارای ۴۹ طبقه برای کارهای اداری است، همچنین تعدادی از واحدهای این برج دارای کاربری مسکونی هستند.
امکانات رفاهی و خدماتی مثل هتل، استخر سرپوشیده و سرباز، سالن های بدنسازی و تناسب اندام، سالن های سمینار و گردهمایی، رستوران های مجلل با غذاهای بین المللی در این برج وجود دارد.
برج خلیفه یک رستوران در طبقه ۱۲۲ دارد که میتوان از آن به مرتفع ترین رستوران جهان نام برد و بزرگترین بالکن جهان برای تماشای نمای بیرون در برج الخلیفه ساخته شده است.
برج شانگهای چین
بزرگترین برج کشور چین و یکی از بلندترین برج های مرتفع دنیا، برج شانگهای است.
این برج در سال ۲۰۱۵ ساخته شد و دارای ۶۳۲ متر ارتفاع، ۱۲۸ طبقه و ۲۳۰ اتاق است گنجایش ۱۶ هزار نفر را دارد.
شهر شانگهای مهمترین شهر چین است و به نیویورک شرقی معروف شده است و به همین دلیل چینی ها یکی از بلند ترین برج هایشان را در این شهر ساخته اند.
ظاهر برج شانگهای مارپیچی ساخته شده است تا از گزند زلزله، باد و طوفان در امان باشد.
در این برج هتل، فروشگاه و مرکز خرید، رستوران، کافه، باغ، سالن همایش و امکانات رفاهی و مسکونی در نظر گرفته شده است.
چینی ها ادعا می کنند سبز ترین آسمان خراش جهان است به این ترتیب که وجود ۲۰۰ توربین بادی در بالای برج ۱۰ درصد برق آن را تامین می کند و آب باران در این برج جمع آوری شده و مجددا استفاده می شود، همچنین سیستم برق سرمایشی و گرمایشی ترکیبی است و چهل روش دیگر برای صرفه جویی انرژی در این برج استفاده شده است.
برج سلطنتی ساعت مکه
برج سلطنتی ساعت مکه که به نام برج ابراج البیت مکه مشهور است، با ۶۰۱ متر ارتفاع و ۱۲۰ طبقه یکی از بلندترین برج های مرتفع جهان است.
بزرگترین ساعت جهان با ۴۵ متر طول و ۴۳ متر عرض در قسمت بالای این برج تعبیه شده که ۶ برابر بزرگتر از ساعت معروف “بیگ بن” در لندن است.
ساخت این برج با بودجه دولتی و تحت مالکیت پادشاه عربستان سعودی در سال ۲۰۰۴ شروع شد و در سال ۲۰۱۲ به بهره برداری رسید.
در این برج هتلهای لوکس برای زائران بیت الله الحرام در ایام حج عمره و واجب و نیز اقامت گردشگران خارجی، مراکز خرید متنوع، سالن همایش و کنفرانس، مسجدی با ظرفیت ۳۵۰۰ نفر، موزه و رصدخانه ای عظیم در بالاترین نقطه برج درنظر گرفته شده است.
مرکز خرید مشهور ابراج البیت در این برج قرار دارد که مکانی تماشایی برای خرید و حتی بازدید و گردش است و پارکینگ برج ساعت تا ۱۵۰۰ خودرو ظرفیت دارد.
مرکز تجارت جهانی وان در نیویورک سیتی
مرکز تجارت جهانی وان با ۵۴۱ متر ارتفاع و۱۲۴ طبقه یکی از سازه های بزرگ جهانی است که پنج طبقه آن در زیر زمین ساخته شده است.
این برج بلند در سال ۲۰۱۴ ساخته شد و یادبودی از برج های دوقلویی است که حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر نابود شدند.
مرکز تجارت جهانی وان در درجه اول کاربری اداری دارد و بخش گستردهای از فعالیتهای اقتصادی منهتن را در بر میگیرد.
نمای این برج به صورت اشکال هندسی است به نحوی که پایه آن مکعبی و مشابه برج های دوقلو است ، از طبقه ۶۹ به بعد به شکل ۸ مثلث متساوی الساقین است و در نهایت تاج مارپیچی و کریستالی آن را به اوج می رساند و شامل یک دکل و حلقه سکوی ارتباطی است و چراغی در بالای آن تعبیه شده که شب ها از کیلومترها دورتر خودنمایی می کند.
برج میلاد تهران
برج میلاد تهران با ۴۳۵ متر ارتفاع بلندترین سازه شهر تهران، سومین برج بلند خاورمیانه و ششمین برج بلند مخابراتی جهان است.
برج میلاد به عنوان نماد شهر تهران شناخته می شود که از همه جای تهران نمایان است و در ۱۳ هزار متر زیربنا در منطقه ۲ شهرداری تهران در شمال غربی پایتخت ساخته شده است.
ساخت این برج ۱۱ سال به طول انجامیده و در سال ۱۳۸۷ با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شهردار و شورای شهر تهران افتتاح شد.
برج میلاد از شرق بزرگراه چمران، از غرب به بزرگراه شیخ فضل الله، از شمال به بزرگراه همت و از جنوب به بزرگراه حکیم می رسد.
در بالاترین قسمت سازه برج میلاد، یک دکل مخابراتی به طول ۱۲۰ متر از جنس فولاد نصب شده که برای ساخت آن از ۳۵۰ تن فولاد و ۳۰ هزار قطعه فولادی مانند پیچ و مهره استفاده شده است.
در برج میلاد تهران از فضاهای گردشگری تجاری و فرهنگی شامل رستوران گردان، رستوران ویژه، سکوی دید باز و بسته، رواق های هنری ، موزه مشاهیر و هدایای شهرداری، فضاهای نمایشگاه و مرکز همایش های بین المللی، سالن کنسرت، پارک و سالن های ورزشی و تفریحی بهره گرفته شده است.